loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

Test actie 1

De nieuwe E-Klasse heeft de proporties van een klassieke limousine: de korte overhang voor en de lange motorkap worden gevolgd door een ver naar achteren geplaatste 'greenhouse'. Het 'cab-backward'-design wordt afgerond door de goed geproportioneerde overhang achter. Een Black Panel-achtig oppervlak verbindt de grille met de koplampen. Dit inzetstuk in hoogglanzend zwart doet visueel denken aan de Mercedes-EQ modellen. De driedimensionaal vormgegeven grille oogt progressief of klassiek, afhankelijk van de gekozen uitrustingslijn. De nieuwe E-Klasse beschikt standaard over krachtige led-koplampen. Als optie is DIGITAL LIGHT leverbaar, zonder en met projectiefunctie. Alle koplampvarianten bieden een onderscheidend dag- en nachtdesign. Als typisch kenmerk van het merk hebben de dagrijverlichtingsunits de vorm van een wenkbrauw. Powerdomes accentueren de motorkap.

MBUX SUPERSCREEN ALS HIGHLIGHT VAN HET INTERIEURDESIGN

Met de vormgeving van het interieur van de E-klasse kiest Mercedes-Benz een opvallende richting. Ja, het vertoont sterke gelijkenissen met dat van andere modellen van Mercedes-Benz, maar juist opvallend veel met dat van de hoog gepositioneerde, volledig elektrische EQ-modellen. Auto's als de EQE, EQS en de SUV-versies ervan zijn te krijgen met het MBUX Hyperscreen dat drie displays telt waarvan er een direct achter het stuurwiel zit en dienst doet als instrumentarium. De resterende twee displays zitten in de middenconsole en recht voor de bijrijder. Het systeem is in de EQE's een optie en met MBUX Hyperscreen ziet de boel er totaal anders uit dan in de versies zonder.

MEER COMFORT IN HET DAGELIJKS VERKEER: DE ROUTINES

Mercedes-Benz werkt aan het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI), zodat het voertuig leert welke comfortsystemen de inzittenden regelmatig gebruiken. Onder identieke omstandigheden is het de bedoeling dat AI dergelijke functies automatiseert. Het resultaat is een gepersonaliseerde ervaring. Mercedes-Benz gebruikt de term 'routine' voor deze innovatie, waarvan de ontwikkeling al vergevorderd is. 

Bij de introductie van de nieuwe E-Klasse kunnen klanten gebruik maken van templates voor standaardroutines. Ze hebben ook de mogelijkheid om zelf routines aan te maken. Daarbij kunnen de inzittenden verschillende functies en voorwaarden aan elkaar koppelen. Bijvoorbeeld: "Schakel de stoelverwarming in en zet de sfeerverlichting op warm oranje als de temperatuur in het interieur lager is dan 12 °C".

Direct contact

Morgen Internet - Zorgeloos website